Gluteenitonta ruokaa ja elämän mausteita

Domino Sushi

by Marko
1,3K Katselukertaa

Sushi. Tuo japanialainen kulinarismin taidonnäyte, ruoka-maailman ferrari. Ihana keksintö joka jakaa mielipiteitä hyvinkin suuresti. Usein kuulee sanottavan että ”En tykkää sushista, koska en voi syödä kalaa, varsinkaan raakaa..” tai ”Hyi jotain levää..”

Ymmärrän kyllä pointin. Enkä useinkaan tätä keskustelua aiheesta jatka kauaa. Ne ketkä tykkäävät, usein rakastavat. Ja paljon. Itse kuulun tähän ryhmään joka voisi elää pelkällä sushilla. Joskus ollaan lasten kanssa juteltu että mikä olisi ruoka, jota ottaisi mukaan autiolle saarelle ja sitä pitäisi syödä joka päivä.

Mun vastaus on ollut jo pitkään sushi. Eikä mennä nyt käytännön asioihin kuten kalan säilyvyyteen trooppisella saarella tai muihin epäolennaisuuksiin. Pojan vastaus ”jäätelö” on siinä tapauksessa myös hylättävä. Mutta sushi. Puhdasta rakkautta ja voi sitä tunnetta sen kevyen sushipuffa-lounaan jälkeen. Kun oikein koskaan ei tuu syötyä liikaa.

Ollaan muutaman kerran tehty myös itse tätä jumalten herkkua, ja pikkuhiljaa alkaa maistumaan myös lapsille. Totuttelua luonnollisesti uusille makuyhdistelmille ja puikoilla sohimista, mutta kyllä se siitä. Tytär mm. maininnut omaksi lempiruoakseen sushin, ja sekös mieltä lämmittää. Tosin saattanut sen tehdä ihan vaan isin mieleksi mutta kuitenkin. Ovela.

Tätä kirjoittaessani, maailma on sekaisin. Samoin Suomi. Niin sekaisin että en halua koko asiaa kommentoida millään lailla, mihinkään suuntaan. Niin sekaisin että oleminen ja eläminen on muuttunut olosuhteiden pakosta. Muuttunut oman itsen, läheisten sekä myös muiden ihmisten elämän turvaamiseksi todella erilaiseksi kuin mihin on totuttu. Tätä uutta väliaikaista elämää ja sekamelskaa ympärillä on hyvä tasapainottaa niillä pienillä mukavuuksilla joihin meillä on tämän keskellä vielä turvallisesti mahdollisuus.

Ruoka on ollut kautta aikojen yksi tapa hakea lohtua, syödä itsensä onnelliseksi. Ainakin hetkeksi. Siksipä juuri siitäkin syystä osittain, päädyimme tilaamaan ruokaa kotiin, koska muulla tavalla ravintoloiden palveluja ei juuri tällä hetkellä ole mahdollista käyttää. Normaalisti käytämme ravintoloiden palveluja säännöllisesti, ja olemmekin löytäneet tästä omasta lähiympäristöstä ne omat suosikit joiden patojen äärelle tiemme vie tasaisin väliajoin.

Koska elämme gluteenitonta elämää, myös ravintolavalinnat tehdään sen perusteella, mistä gluteenitonta ruokaa on saatavilla kivasti. Onneksi näitä paikkoja alkaa jo olemaan todella mukavasti. Tulen kirjoittamaan ns. ”Ravintola-testejä” paikoista joissa olemme vierailleet, ja joita voimme käsi sydämellä suositella myös muille vastaavien ruoka-aine probleemien kanssa painiskeleville, tai ei tarvitse edes painiskella jos vaan haluaa syödä ruokaa joka ei gluteenia sisällä. Ei siitä haittaa ole muillekkaan 🙂

Niin. Ravintolat ovat kiinni ja olisi kiva jotain hyvää syödä. Muutakin kuin kotiruokaa, vaikka hyvää sekin. Itsevarmasti. Kyselin hieman mielipiteitä asiasta, ja ehdotin illalliseksi sushia. Tämä idea sai kannatusta, ja tilaamaan.

*****

Kouvola ei varsinaisesti ole maailmalla tunnettu varsinaisena sushiparatiisina, mutta muutama mainio paikka täältäkin löytyy. Uusimpana Domino Sushi, jota emme olleet edes vielä kokeilleet. Nettisivuilta todella siisti Menu kuvineen, ja teimme valintamme.

 • Lohisetti14kpl –  jossa 2 Shakea, 8 Philadelphiaa, 2 Grillattua lohta ja 2 Spicy lohta
 • Junior Maki – Lohi – 8kpl
 • Nigiri Shake Lohi2kpl
 • Nigiri Yakishake Grillattu Lohi2kpl

Soitto 050-4413774 ja puhelimessa vielä varmistus gluteenittomuudesta sekä kontaminaatio-riskistä. Tämä kaikki erittäin hyvin hallussa. Luvattiin toimittaa nopeasti, tunnin sisään. Ei kiirettä sanoin ja suljin puhelimen.

Oli kulunut 33 minuuttia kun puhelin soi. Lähetti oli pihassa toimituksen kanssa. Vielä mainitsi siinä lähtiessään että laitoimme mukaan myös gluteenittoman soijan. Tämäkin aivan mahtava uutinen, vaikka olemme syöneet ihan tavallista soijaa sushien kanssa aiemmin. Jos joku miettii miksi näin olemme tehneet vaikka soijassa käytetään vehnää, on syynä valmistusprosessi.

Fermentointi, jossa vehnän gluteeni pilkkoutuu ja lopputuote turvallinen käyttää. Markkinoilla on myös gluteenittomaksi merkittyjä soijakastikkeita, jotka valmistetaan kokonaan ilman vehnää. Vehnää sisältäviä soijakastikkeita ei saa merkitä gluteenittomiksi lainsäädännöstä johtuen.

Hain ruokapaketin ja sisälle innoissaan toimitusta availemaan. Kaikki tuotteet oli pakattu erittäin hyvin omiin rasioihinsa. Sushit omiin, soijat ym. erikseen. Tietysti.

Annokset esille ja syömään.

Taas perinteisesti puikot heiluivat ees taas, ja aina välillä joku pala eksyi suuhunkin asti. Tytär ei normaalisti ole soijalla lätrännyt, kuten ei sushietikettiin taida kuuluakkaan ”läträäminen”, vaan pieni dippaus. Tällä kertaa usempi pala löysi tiensä soija-astiaan, ja kertoi totuttelevansa makuun. Babysteps. Hyvä niin.

Jäbä maistoi myös ”leväsushia” joka aiemmin on ollut vieras. Palaute oli positiivinen eikä kuulemma levä maistu oikein yhtään 😀 Nigirit upposivat ja kalan makua vertailtiin vaarin tekemään loheen. Omasta mielestäni ei voi verrata, koska ei yksikään maailman sushifakiiri pysty samaan. Lähelle voi päästä muttei ohi… Kalamiehet on erikseen 🙂

*****

Yhteenveto Domino Sushista. 

  • Tilaaminen: Todella helppoa puhelimitse. Upeat kuvat annoksista nettisivuilla, ja valintojen tekeminen miellyttävää kun näkee annoksen mitä tulee saamaan.
  • Asiakaspalvelu: Suomenkielistä palvelua ja oikein miellyttävä sekä kohtelias mies vastasi puhelimeen. Sujuvaa palvelua kaikinpuolin.
  • Toimitus: Nopeaa. Erittäin. Melkein puolet nopeampaa kuin mitä luvattiin.
  • Pakkaus: Siististi kaikki. Ei vuotaneita rasioita tai purkkeja. Iso peukku.
  • Ruoka: Tuskin pystyn tähän kuvaamaan sitä makua kyllin tarkasti, mutta erittäin laadukasta sushia. Kaikki olivat todella hyvänmakuisia ja erikoismaininta menee Spicy Lohi-sushille, jota syödessä kylmät väreet kulkivat pitkin kehoa ja meinasi tulla itku. Niin hyvää. Yksi parhaista sushipaloista ikinä.
  • Gluteenittomuus: Huomioitiin hyvin. Lähetti vielä varmisti soijan gluteenittomuuden, mikä lämmitti mieltä suuresti.
  • Muuta: Pienenä bonuksena oli pussukassa nallekarkkeja sekä Mars-suklaanami. Nallekarkit meni tytölle ja ihan varmuuden vuoksi Mars-pojalle, koska ohramallasuute, jota Marssissa käytetty.

Vahva suositus Kouvolan Domino Sushille ja voin vannoa ettei jäänyt viimeiseksi kerraksi tämä ateria. Tilailkaahan muutkin. Ette pety 🙂

*****

Domino Sushi Kouvola

Torikatu 2
45100 Kouvola
Puh: 050 4413774

Kotisivut

XXXXX

Marko

Subscribe
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit

Saattaisit ehkä pitää myös näistä

Maksimoidaksemme nettiselailunautintosi, tämäkin verkkopalvelu käyttää evästeitä. Toistaiseksi emme tee niillä oikein mitään. Hyväksy Lue lisää