Gluteenitonta ruokaa ja elämän mausteita

Gluteenittomat vohvelit

by Marko
1,7K Katselukertaa

Voidaanko isi tehdä lettuja? on kysymys jota kuulen lasteni suusta aina toisinaan. Usein vastaus on että ”voidaan”, mutta tällä kertaa ehdotin vohveleita, joita emme ole vielä testanneet. Gluteenittomina. Ainoa pieni ongelma tässä oli että aika usein vohvelien valmistamiseen tarvitsee erillisen laitteen. Vohveliraudan.

Sellaista ei vielä kaapista löytynyt, joten mars paikalliseen elektroniikka-alan liikkeeseen ja tutkailemaan vaihtoehtoja. Ja niitähän oli. Erilaisia ja muotoisia, merkkisiä ja mallisia. Kyseisistä vempeleistä sen enempää ymmärtäväisenä ihmisenä, nappasin kainaloon koneen jota myyjä osasi ainakin vähän kehua.

”Kotona mulla samanlainen ja maailman parhaita vohveleita aina!”No mites gluteenittomat vohvelit?” ”No ne varsinkin, enhän mä muita teekkään…” Uskoin tietenkin.

Innolla kotiin. Kone kiinni seinään ja ohjeiden mukaiset toimenpiteet ennen ensimmäistä ajoa. Taikinan valmistukseen.

Vohvelireseptejä löytyy internetin syövereistä tuhansia, jopa satoja. Ja niistä juuri sen parhaan reseptin valitseminen on aikalailla haastavaa ilman testikokemusta tai hyviä suosituksia. Siispä jauhokaapin tarkistus, joku perusresepti pohjaksi ja soveltamaan. 

Aika useassa vastaantulevassa vohvelireseptissä käytetään kananmunaa, ja tästä se jäi pois. Se että millainen on munan rooli vohvelitaikinassa, on pieni arvoitus. Ehkäpä seuraavassa kokeilussa yritämme tätä arvoitusta ratkaista. 

Mutta asiaan. Taikinasta tuli hyvä. Kardemumman tuoksu leijaili mukavasti nenään ja paistovaihe sujui ilman sen suurempia hasardeja. Ainoa vaan että upouusi vohvelinpaistomasiinamme ei jaksanut ilmeisesti lämmetä ihan riittävästi, ja paistoaikaa pidennettiin.

Lopputuloksena syntyi kyllä rapeita belgialaistyyppisiä vohveleita, jotka myös maistuivat erittäin hyvältä. Jopa vielä seuraavana päivänä kun mikron kautta käytettiin.

Mutta. Aina tulee se mutta 😀 Jonkun verran jäi parannettavaa. Vaikkei hankkimamme vohvelirauta ollut se kaikkein halvin kaupasta löytyvä kone, uskon että sillä oli suurin vaikutus ettei ihan täysiä kymppejä vielä tälle testille jaettu.

Kehitettävää jäi. Lisää lämpöä. Siltikin suosittelen kokeilemaan reseptiä, ja seuraavat gluteenittomat vohvelit valmistetaan samaa reseptiä hyödyntäen, eri koneella (aina on helppo syyttää laitteita). Jännä nähdä ja maistaa ero, jos sellaista on 🙂

XXXXX

Marko

GLUTEENITTOMAT VOHVELIT

Tulosta
Annoksia: 4 Esivalmistelu: Kokkailuaika:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Arvostelu 4.8/5
( 5 Arvostelua )

Ainekset

Valmistusohjeet

 1. Sekoittele jauhoseos, jauheet, suola sekä sokerit kulhossa.
 2. Lisää vettä ja Vichyä sekaan vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi.
 3. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja anna sen jäähtyä. 
 4. Kun voi ei ole enää tulikuumaa, lisää se taikinaan ja sekoita huolella.
 5. Lämmitä vohvelirauta kuumaksi ja voitele sutia apuna käyttäen rauta voilla.
 6. Laita taikinaa raudalle, mutta älä täytä liikaa. 
 7. Paista kullanruskeiksi ja rapeiksi.
 • Riippuen raudasta ja sen tehoista, paistoaika vaihtelee.
 • Omat vohvelit paistuivat reilu 5 minuuttia, mutta olisi voinut käristellä pidempäänkin.
 • Vohvelit parhaita lämpiminä, mutta maistuu seuraavanakin päivänä lämmitettynä. 
 • Heitä lautaselle. Koristele marjoilla, hedelmillä ja jäätelöllä (ei pakko) ja nauti 🙂

Reseptissä käytetyt jauhot: 

Vink vink

- Reseptissä voi käyttää myös pelkkää Mix Jauhoseosta, tai vastaavia muilta merkeiltä.

Kokeilitko reseptiä? 😋
Olisi kiva nähdä miten onnistui. Tägää kuva Instagramissa @gluteenitontaelamaa.
Subscribe
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit

Saattaisit ehkä pitää myös näistä

Maksimoidaksemme nettiselailunautintosi, tämäkin verkkopalvelu käyttää evästeitä. Toistaiseksi emme tee niillä oikein mitään. Hyväksy Lue lisää